Gratis verzending vanaf €70 (BE/NL)

Onze duurzame kleding online betalen met ecocheques (BE)

4.91/5 op +2000 reviews

Hoe schoenen onderhouden? Een stap voor stap tutorial

De allereerste stap is uiteraard de juiste kinderschoen kiezen voor jouw zoon of dochter. En eens je de leukste schoen hebt gekozen wil je dat die er lang mooi blijft uitzien, toch?

Wel, dan heb ik heel goed nieuws. Want met slechts 4 producten zal je jouw hele collectie schoenen kunnen onderhouden en het hele seizoen laten stralen.

Je kan hieronder onze stap voor stap video tutorial bekijken. Hier toon ik welke producten je best kan gebruiken en hoe je ze moet toepassen op de schoenen. Wedden dat je er niet genoeg van krijgt en met plezier de schoenen thuis even onder handen neemt? 🤣

Bekijk je liever geen video? Lees onderaan de pagina dan even de uitgeschreven versie. 

 

Producten in de kijker

Collonil Midsole Cleaner

Doe een beetje van deze cleaner op een microvezeldoek en wrijf de tussenzool helemaal proper. Een wonderproduct!

 

Deze droogreiniger is ideaal voor suede en nubuck vlekvrij te krijgen. Stevig wrijven en de schoen ziet er weer tip top uit!

 

Collonil Clean & Care

Te gebruiken voor werkelijk alle materialen. Een must-have om in huis te hebben. Wrijf met een borstel de hele schoen proper. Even laten drogen en afwerken met de carbon pro spray.

Collonil Microvezeldoek

De premium microvezeldoek van Collonil. Kan gemakkelijk in de wasmachine en je bent zeker dat deze geen kleur achterlaat op je schoenen!

 

Een product dat je gewoon moet in huis hebben. Als je een nieuwe schoen koopt (en na een onderhoud) maak je de schoen terug water -en vuildicht met deze spray. De schoen blijft langer mooi en het vuil gaat er gemakkelijker af.

Collonil Clean & Care

Een ideaal starterspakket met alle favoriete producten in één. Enkel nog de carbon pro spray eraan toevoegen (en voor suede een cleaner stick) en je hebt alles in huis om al de schoenen aan te pakken!

Kinderschoenen onderhouden doe je zo!

Stap 1: Spray je nieuwe schoenen in met de Carbon Pro Spray

Heel belangrijk is dat je nieuwe schoenen onmiddellijk gaat behandelen met de Carbon Pro Spray. Hiermee zorg je ervoor dat er een soort van ‘film’ gecreëerd wordt die water -én vuilafstotend is. Een eerste stap die ervoor zal zorgen dat je de schoen nadien gemakkelijker proper blijft en het vuil niet diep doordringt.
Houd de spray op 30cm afstand van de schoen en spuit hem rondom rond in. Laat drogen en klaar is kees!

Stap 2: Wrijf de tussenzool proper met een microvezeldoek en de midsole cleaner

Vertoont de schoen de eerste vuiligheid of vlekken, dan kan je aan de slag met de midsole cleaner van Collonil. Een ideaal product om die tussenzool helemaal proper te houden. Ik raad aan om een witte microvezeldoek te gebruiken, want sommige gekleurde durven al eens kleur afgeven op de schoenen!
Doe wat van de midsole cleaner op de microvezeldoek en wrijf de hele tussenzool stevig in tot die weer helemaal blinkt. Easy peasy!

Stap 3: Gebruik de Cleaner stick voor vuil/vlekken op suède of nubuck te behandelen

Dit is uiteraard enkel toe te passen als je schoen (gedeeltelijk) bestaat uit suède of nubuck. Neem de cleaner stick en wrijf hard op de vlekken. De stick zal een beetje afbrokkelen, alsof er zand vrijkomt. Dit is normaal! Wrijf al de restjes eraf met de microvezeldoek en je kan naar de volgende stap!

Stap 4: Met de Clean & Care maak je elke schoen terug proper

Dan is het nu tijd om de hele schoen onder handen te nemen. Spuit genoeg product op een propere borstel en wrijf de hele schoen goed in. Dit product is te gebruiken voor alle materialen, dus ook ideaal als je schoen bestaat uit gladleer in combinatie met nubuck/suède. Hierna de schoen even laten drogen vooraleer je verder gaat naar de volgende stap.

Stap 5 (optioneel): Breng de kleuren weer tot leven met de Collonil Sneaker Care

Wil je graag alle kleuren weer helemaal tot zijn recht laten komen? Dan kan je kiezen om de sneaker care te spuiten over heel de schoen. Gebruik voldoende hiervan en wrijf de schoen droog met je microvezeldoek.

Stap 6: Spray je schoenen terug in met de waterafstotende spray

Nadat je alle stappen doorlopen hebt is het heel belangrijk dat je de schoen terug gaat beschermen tegen vocht en vuil. Dus is de schoen helemaal droog na stap 4 (en eventueel 5)? Neem dan de spray terug in handen en geef je schoen nog wat extra liefde!

Wedden dat je jouw schoenen weer helemaal kan doen blinken na het volgen van deze stappen? 

Naar alle producten
Nog een vraag?Contacteer ons gerust!
Eerst nog een schoen scoren Ontdek hier onze nieuwe collectie