Gratis verzending vanaf €70 (BE/NL)

Onze duurzame kleding online betalen met ecocheques (BE)

4.91/5 op +2000 reviews

5 tips om goede kinderschoenen te kiezen

Kwaliteitsvolle kinderschoenen zijn ontzettend belangrijk voor de ontwikkeling van de kindervoet. Graag geven wij 5 tips mee om te zorgen dat je een goede kinderschoen kiest uit het ruime (online) assortiment. Uiteraard houden wij hier bij Blue Parrot rekening mee bij de aankoop van de hele collectie. Zo kan je met een gerust hart bij ons winkelen.

Tip 1: Kies voor een soepele zool

Soepele zolen zorgen ervoor dat de voetjes zich gemakkelijk kunnen afwikkelen. Dit is belangrijk voor de ontwikkeling van de voet. Een harde schoenzool kan zelfs leiden tot een verkeerd looppatroon.  Bijgevolg is dit een belangrijk gegeven voor zowel de eerste stappers als de schoolgaande kinderen aangezien de kindervoeten continue in ontwikkeling zijn.

Tip 2: Kies voor een stevige hiel

Het is heel belangrijk dat een schoen een stevige hiel heeft voor goede ondersteuning van de kindervoeten. Door de stevige hiel moet de voet van jouw kind minder hard werken om de schoen aan te houden, waardoor die minder kans heeft op overbelasting. Om deze reden zijn ballerina’s geen goede optie voor meisjesschoenen, of toch niet om een heel seizoen aan te doen.

Tip 3: Kies voor de juiste maat kinderschoenen

De juiste maat kinderschoenen kiezen is misschien wel de meest belangrijke tip van allemaal. Goede kinderschoenen zijn ruim genoeg voor een goede afwikkeling van de voet maar zijn tegelijkertijd ook niet te groot. Een te grote schoen zorgt ervoor dat de voeten schuiven en niet goed aansluiten. Bijgevolg verhoogt de kans op verzwikkingen en pijnlijke voetzolen.

Om het voor ouders gemakkelijk te maken hebben wij bij Blue Parrot alle schoentjes opgemeten want uiteraard verschilt de maat per merk en soms zelfs per model. Dit is bij kinderschoenen niet anders dan bij volwassenen. Lees hier meer over hoe je de voeten thuis goed opmeet. Nadien kan je de tabel raadplegen onder elke kinderschoen. Lekker gemakkelijk!

Wil je thuis controleren of de huidige schoen nog groot genoeg is? Gebruik je duim om na te gaan of jouw kind genoeg ruimte heeft in zijn schoenen door op de schoenneus te duwen. Bij uitneembare zolen is het nog gemakkelijker door de zool uit de schoen te halen. De voetafdruk op de zool zal goed aangeven of een groter maatje nodig is.

Tip 4: Kies voor (minstens) 2 paar kinderschoenen

Kwaliteitsvolle kinderschoenen zijn niet goedkoop en met de snelgroeiende kindervoeten gaan ze waarschijnlijk maar 1 seizoen mee. Toch kunnen we alleen maar aanraden om 2 paar kinderschoenen aan te kopen zodat je kan afwisselen. Zo kunnen de schoenen gemakkelijk hun vocht kwijt geraken en zorgt dit ervoor dat de voet niet altijd in dezelfde houding staat.

Tip 5: Kies voor nieuwe kinderschoenen

Het doorgeven van kinderschoenen is niet altijd een goed idee en wordt vaak afgeraden. Door langdurig gebruik is het voetbed doorlopen en heeft het zich helemaal aangepast aan de voet. Zeker het kopen van tweedehands kinderschoenen is iets waarmee je moet oppassen. Je weet namelijk nooit of het kindje last had van voetschimmels of de vorm van de voet helemaal anders is.

Uiteraard zijn er altijd uitzonderingen. Broertjes of zusjes waarbij de kwaliteitsvolle eerste stappers worden doorgegeven is zeker niet slecht als hun voetjes ongeveer dezelfde vorm hebben.

Een ruim assortiment

Bij ons vind je een hele collectie kwaliteitsvolle schoenen die aan bovenstaande eisen voldoen. Van eerste stappers tot sneakers of hippe veterschoenen. Uiteindelijk loopt jouw little parrot hele dagen rond te crossen in zijn/haar schoenen en willen wij enkel 100% happy kids en ouders!

Neem dus zeker een kijkje naar onze mooie collectie meisjesschoenen of jongensschoenen.

Buiten de kwaliteitsvolle schoenen nog enkele voordelen van shoppen bij Blue Parrot:

  • Snelle levering binnen 1 à 2 werkdagen na jouw bestelling
  • Een loyalty programma waarbij je 5% van de waarde van je aankopen terugkrijgt
  • Gemakkelijk retourneren

Bekijk hier ons aanbod kinderschoenen