Altijd een leuk extraatje bij elke bestelling!

Onze duurzame kleding online betalen met ecocheques (BE)

4.91/5 op +2000 reviews

Hoe bepaal je de juiste schoenmaat?

Wij willen heel graag  dat jouw bestelde kinderschoenen in het echt even mooi zijn als op de foto’s (en liefst nóg mooier 😊). Maar uiteraard ook dat ze perfect passen. Daarom helpen wij jou graag om de juiste schoenmaat te bepalen.

Maatadvies kinderschoenen

Zoals je wellicht weet uit eigen ondervinding bepaalt het merk of model van de schoenen vaak welke schoenmaat het beste past. Dit is uiteraard niet anders bij kinderschoenen. Wij geven per model weer of het schoentje geschikt is voor smalle of brede kindervoeten, maar helpen je ook graag op weg voor de ideale schoenmaat. Zo bestel je onmiddellijk de juiste maat. Moest er toch iets misgaan en het schoentje past niet perfect, dan kan je ze steeds retourneren (muv. outlet).

Kindervoeten opmeten

Van alle kinderschoenen in ons assortiment meten wij de lengte op en bepalen we zo per model welke maat je best aankoopt. De maattabel van elke schoen kan je terugvinden op elke product pagina. Het enige wat jij hoeft te doen is de lengte meten (in cm) van de voetjes. Zo ga je hiervoor te werk:

Stap 1: : Download onze voetenmeter en druk deze af op een A4-papier

Stap 2: : Volg de stappen op de voetenmeter en bepaal de lengte van de grootste voet

Stap 3: : Bekijk de maattabel bij de schoenen van jouw keuze. Het is heel belangrijk dat je geen extra marge toevoegt – wij hebben al rekening gehouden met de nodige extra groeimarge.

Geen printer in de buurt maar wel een meetlat? Dan zijn onderstaande stappen een life saver:

Stap 1: Leg een blad papier op de grond.

Stap 2: Zet je kindje rechtopstaand met de voetjes recht op het papier en teken een streepje bij de verste teen van beide voeten en de hielen.

Stap 3: Meet de afstand tussen de verste teen en de hiel. Is er één voetje groter dan het andere, neem dan de afstand in cm van het grootste voetje.

Stap 4:  Bekijk de maattabel bij de schoenen van jouw keuze. Het is heel belangrijk dat je geen extra marge toevoegt – wij hebben al rekening gehouden met de nodige extra groeimarge.

Indien je toch nog specifieke vragen zou hebben over het opmeten van de voetjes of een bepaald model, dan kan je ons steeds contacteren op info@blueparrot.be.

Maattabel kinderschoenen

Is het de eerste keer dat je kinderschoenen online aankoopt, dan kan een algemene maattabel zeker helpen om je zoektocht naar een hip schoentje te starten. Toch raden we zeker aan om, eens je jouw favoriet schoentje hebt gevonden, de voetjes op te meten en zo zeker te zijn dat je de juiste maat aankoopt. Bij elke schoen vind je bij ons namelijk de maattabel van die specifieke schoen terug.

De maten in onderstaande algemene maattabel zijn inclusief extra groeimarge.

Maattabel_Schoenen_schoenmaat in cm

Bekijk hier ons aanbod kinderschoenen