Shopping Cart

Gratis verzending vanaf €50 (BE/NL)

Snelle verzending na 1 werkdag

4.91/5 op +700 reviews

De juiste schoenmaat voor baby’s en kinderen kiezen

Aangezien wij heel graag willen dat jouw bestelde kinderschoenen in het echt even mooi zijn als op de foto’s (en liefst nóg mooier 😊)  én dat ze ook perfect passen, helpen we jou graag met het bepalen van de ideale maat.

Maatadvies kinderschoenen

Zoals je wellicht weet uit eigen ondervinding is bepaalt het merk of model van de schoenen vaak welke schoenmaat het beste past. Dit is uiteraard niet anders bij kinderschoenen. Wij geven per model weer of het schoentje geschikt is voor smalle of brede kindervoeten, maar helpen je ook graag op weg voor de ideale schoenmaat. Zo bestel je onmiddellijk de juiste maat. Moest er toch iets misgaan en het schoentje past niet perfect, dan kan je ze steeds gratis retourneren bij ons. Lekker makkelijk!

Maattabel kinderschoenen

Is het de eerste keer dat je kinderschoentjes aankoopt, dan kan een algemene maattabel zeker helpen om je zoektocht naar een hip schoentje te starten. Toch raden we zeker aan om, eens je jouw favoriet schoentje hebt gevonden, de voetjes op te meten en zo zeker te zijn dat je de juiste maat aankoopt. Bij elk schoentje vind je namelijk de maattabel van die specifieke schoen terug.

De maten in onderstaande algemene maattabel zijn inclusief extra groeimarge.

Maattabel_Schoenen_schoenmaat in cm

Kindervoetjes opmeten

Van alle kinderschoenen in ons assortiment meten wij de lengte op en bepalen we zo per model welke maat je best aankoopt. Het enige wat jij hoeft te doen is de lengte meten (in cm) van de voetjes. Zo ga je hiervoor te werk:

Stap 1: Leg een blad papier op de grond.

Stap 2: Zet je kindje rechtopstaand met de voetjes recht op het papier en teken een streepje bij de verste teen van beide voeten en de hielen.

Stap 3: Meet de afstand tussen de verste teen en de hiel. Is er één voetje groter dan het andere, neem dan de afstand in cm van het grootste voetje.

Stap 4:  Bekijk de maattabel bij de schoenen van jouw keuze. Het is heel belangrijk dat je geen extra marge toevoegt – wij hebben al rekening gehouden met de nodige extra groeimarge.

Indien je toch nog specifieke vragen zou hebben over het opmeten van de voetjes of een bepaald model, dan kan je ons steeds contacteren op info@blueparrot.be.

Veel shopplezier!

Schrijf je in op de nieuwsbrief en krijg onmiddellijk een kortingscode van €5.00 toegestuurd!
Holler Box

€5 WELKOMSTKORTING

Schrijf je in op de nieuwsbrief en krijg onmiddellijk een kortingsbon van €5.00 toegestuurd! Wees als eerste op de hoogte van nieuwe collecties, exclusieve promoties en leuke outfit inspiratie!
Holler Box