Gratis verzending vanaf €70 (BE/NL)

Onze duurzame kleding online betalen met ecocheques (BE)

4.91/5 op +2000 reviews

Waarom investeren in een goede kinderschoen?

Investeren in goede kinderschoenen is belangrijk voor de algemene gezondheid en het welzijn van jouw kind. Goed gemaakte schoenen bieden niet alleen ondersteuning en bescherming voor groeiende voeten, maar kunnen ook voetproblemen voorkomen die later in het leven kunnen optreden.
De voeten van kinderen zijn nog in volle ontwikkeling en hebben daarom extra zorg en aandacht nodig om gezond te blijven. Hier zijn enkele redenen waarom investeren in kinderschoenen broodnodig is:

  1. Betere voetondersteuning

Goede kinderschoenen bieden de juiste ondersteuning voor groeiende voeten. Dit is belangrijk omdat de voeten van kinderen nog in ontwikkeling zijn en de botten en spieren nog niet volledig gevormd zijn. Zonder de juiste ondersteuning kunnen de voeten van kinderen problemen ontwikkelen zoals platvoeten, die later in het leven pijn en ongemak kunnen veroorzaken. Goed gemaakte schoenen moeten goede steun, demping en een stevige zool hebben om de nodige ondersteuning voor groeiende voeten te bieden.

  1. Comfort

Comfort is ook belangrijk als het gaat om kinderschoenen. Kinderen moeten kunnen rennen, springen en spelen zonder dat hun schoenen ongemak of pijn veroorzaken. Goed gemaakte schoenen moeten worden gemaakt van materialen die ademend en flexibel zijn. Dit zal helpen om blaren en andere voetproblemen te voorkomen die kunnen optreden wanneer schoenen te strak of beperkend zijn.

  1. Duurzaamheid

Investeren in goede kwaliteit schoenen voor kinderen kan ook geld besparen op de lange termijn. Hoewel goedkopere schoenen misschien een goede deal lijken, slijten ze vaak snel en moeten ze vaker worden vervangen. Investeren in duurzame, hoogwaardige schoenen kan op de lange termijn geld besparen, omdat je ze minder vaak hoeft te vervangen.

  1. Voorkom voetproblemen

Het dragen van slechte kwaliteit schoenen kan leiden tot een scala aan voetproblemen. Deze kunnen blaren, eeltplekken, ingegroeide teennagels en zelfs meer ernstige problemen zoals hielspoor omvatten. Door te investeren in kwalitatieve kinderschoenen, kun je voorkomen dat deze problemen zich voordoen en ervoor zorgen dat de voeten van je kind gezond blijven.

  1. Beter voor zweetvoeten

Wanneer je kind veel last heeft van zweetvoeten dan is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de schoen gemaakt is van ademende materialen zoals leer of mesh. Deze materialen zorgen ervoor dat de voeten beter kunnen ademen en minder snel zullen zweten.
Natuurlijke materialen zoals leder zullen er ook voor zorgen dat het vocht natuurlijk binnen 24u naar buiten transporteert. Hierin is het natuurlijk belangrijk dat de binnen voering ook uit leder bestaat of een ander vochtregulerende voering om zweetvoeten optimaal te verminderen.


Wil je graag een kwaliteitsvolle maar ontzettend hippe kinderschoen scoren? Bekijk dan zeker ons grote assortiment online of spring eens binnen in onze winkel te Leefdaal (tussen Brussel en Leuven).